Regisztráció    Belépés

Mobildoktor

Túl lassú? Folyton kikapcsol? Rendszeresen érthetetlen hibaüzeneteket küld? Játék közben lefagy? Miért nem úgy működik az okostelefonod, ahogy szeretnéd?

Mobildoki_02

Segít a Mobildoktor!

1. Hogyan védhetem meg a mobil eszközeimet?

Megfelelő tok kiválasztásával és óvatos használattal. Érdemes a választásnál figyelni a garanciális lehetőségekre. 1 év, vagy több? Hová kell vinni a terméket, ha elromlik. Van olyan gyártó, aki házhoz jön a hibás termékért, ez jobb lehet.

2. Milyen vírusirtó programok telepíthetőek mobilra?

Bármelyik vírusírtó ami a play áruházból, vagy appstore-ból letölthető!

3. Mit jelent a “takarítás” a mobil eszközöknél és miért van rá szükség?

Programokkal átvizsgálni a készüléket, a feleslegesé vált programok és „szemetek” eltávolítása! Clean manager, vagy ehhez hasonló programok segíthetnek. A tárhelyet és a memóriát is lehet takarítani. Ezután a mobil eszköz általában gyorsabb lesz.

4. Melyik jobb :-)? Mi a különbség? Iphone – Android – Windows mobil

Erre nem lehet egyértelmű választ adni, ki mit használ azt tartja „tökéletesnek”. A gyártók igyekeznek elhitetni, hogy csak az ő megoldásuk igazán jó és arra ösztönzik a vásárlókat, hogy a következő vásárlásuk is náluk landoljon. Érdemes körültekintőnek lenni és átnézni a technika aktuális fejlettségét. Ami tavaly jobb volt, idén már változhatott.

5. Hogyan bővíthetem a telefonom memóriáját?

Azokban a készülékekben, ahol bővíthető a memóriakártya, erre van lehetőség, de léteznek olyan eszközök, amiben sajnos nem.

6. Miért van szükség a frissítésekre?

A gyártók időnként adnak ki program frissítéseket amivel a készülék korábbi hibáit és gyengéit próbálják javítani. Gyakran gyorsulnak a termékek egy frissítés hatására, néha akár teljesen megváltozik az eszköz “arca”. A frissítéseket elég körültekintően jelenítik meg, de telepítésükkor legyünk felkészülve a változásokra.

7. Jó-e ha a rendszer automatikus frissítésre van állítva?

Nem mindenesetben, mert előfordulhat hogy pont akkor frissítene a készülék amikor használni szeretnénk, illetve előfordulhat, hogy nem ingyenes Wifin keresztül kapjuk így meg a nagyméretű file-okat, hanem a mobil adatforgalmunkat használjuk. Ha van lehetőség olyan beállításra, amikor a készülék ugyan jelzi a frissítés lehetőségét, de mi dönthetjük el, hogy telepítjük e azt, ez mindenképp előnyösebb.

8. Milyen hasznos és biztonságos appokat töltsek le a mobilomra és honnan?

Az Android és Windows esetén az áruházból, vagy Apple terméknél az Appstore-ból ajánlott letölteni az appokat, amire szükség van az alap működéshez. ( skype, Messenger, Gmail, facebook, stb)

9. Miről ismerem fel ha vírus van a mobil eszközökön?

Nem úgy működik a telefon ahogy kellene, lefagyhat, kiléphet programokból, illetve ha valaki szól hogy küldtem neki levelet, üzenetet pedig ezt nem tettem meg!

10.Apple Store – Google play?

Minden letöltés előtt mérlegelni kellene a telefonunk tudását, illetve a kapacitását. Ha egy applikáció nem úgy működik, mint szerettük volna, töröljük és próbáljunk ki egy másik hasonlót. Ma már rengeteg ingyenes lehetőség van, bátran keressük meg a legjobbat!

11. Biztonsági beállítások, kódok?

Amit ajánlani tudok az a billentyűzár! 🙂

 

Kérdésed van? Küldd el!

Kérdés elküldéséhez regisztráció szükséges!

Már regisztráltál?
Jelentkezz be


Kapcsolat  |  Adatvédelem